Uvjeti

Korištenjem internetskih stranica i web trgovine www.znanje.hr prihvaćate sve dolje navedene uvjete korištenja i potvrđujete da ste iste pročitali i u potpunosti razumjeli.

Ako se iz bilo kojeg razloga ne slažete s bilo kojim od uvjeta korištenja molimo Vas ne služite se ovim internetskim stranicama niti njezinom web trgovinom.

U smislu općih uvjeta prodaje, Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom internetske stranice.
Trgovac je tvrtka Znanje d.o.o. Mandićeva 2, 10 000 Zagreb, Hrvatska, koja posluje putem internetskih stranica i web trgovine www.znanje.hr. Tvrtka Znanje d.o.o. izdavač je i vlasnik internetskih stranica, web trgovine i domene www.znanje.hr.

Prihvaćanjem općih uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda, tj. za kupnju putem internetske knjižare.


Narudžba

Proizvodi se naručuju odabirom artikla iz ponude internetske knjižare, registracijom i prolaskom kroz proces narudžbe. Važeća cijena artikala za kupca istaknuta je u hrvatskim kunama s PDV-om (MPC) na web stanicama www.znanje.hr na dan provedenog plaćanja (karticom) ili izvršene uplate na žiro račun prodavatelja. Cijene proizvoda u košarici iskazane su s uračunatim PDV-om. Cijena prikazana u potvrdi narudžbe je iskazana s uključenim PDV-om. Ukoliko kupac iz subjektivnih razloga odluči ne preuzeti naručenu i poslanu pošiljku, dužan je preuzeti trošak dostave proizvoda, a iznos troška naručenih knjiga će mu biti vraćen na račun s kojeg je izvršena naplata (u slučaju plaćanja kreditnim ili debitnim karticama, e-bankingom ili općom uplatnicom).


Plaćanje

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

  • kreditnim ili debitnim karticama (American Express, MasterCard, Maestro, Visa, Diners)
  • e-bankingom
  • općom uplatom
  • pouzećem

U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, Znanje d.o.o. će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena.
U slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada tvrtka Znanje dobije potvrdu predautorizacije kartice Kupca na iznos narudžbe. Kupac e-poštom dobiva dvije obavijesti: jednu od WSpay-a (bankovnog sustava) kao potvrdu o iznosu rezerviranom za autorizaciju. Druga obavijest dobiva se u trenutku kad Znanje pripremi pošiljku za slanje i autorizira rezervirani iznos. Ako Znanje ne može isporučiti naručeni artikl, kupac dobiva obavijest da je rezervirani iznos storniran, a banka koja je rezervirala iznos za autorizaciju stornirani iznos vraća Kupcu.
Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Znanje će obavijestiti Kupca da proizvod trenutačno nije raspoloživ te ga izvijestiti o roku u kojem je proizvod dobavljiv.
Ako je proizvod naručen, a kao način plaćanja odabran e-banking, opća uplata ili plaćanje gotovinom, Znanje se obvezuje rezervirati proizvod u trajanju od 3 radna dana. Nakon isteka tog roka, Znanje ne jamči raspoloživost proizvoda.
Sva će plaćanja biti izvršena u HRK (hrvatskim kunama).
U slučaju plaćanja kreditnom karticom, e-bankingom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.
Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 45. Zakona o zaštiti potrošača.


Dostava

Sve informacije vezane uz dostavu vidljive su na stranici Dostava. Dostava se naplaćuje prema navedenim uvjetima osim u slučaju plaćanja pouzećem. Prilikom plaćanja pouzećem, trošak dostave kupac plaća prilikom preuzimanja naručene robe.


Reklamacije

Znanje prihvaća sve oblike reklamacije koje se odnose na tehničke nedostatke proizvoda, odnosno knjiga i ostalih medija, kao što su tiskarske greške, oštećene naslovnice i sl. Ne postoji vremensko ograničenje za reklamaciju, potrebno je samo dokazati da je artikl kupljen u Znanje internet trgovini. Ukoliko kupac iz subjektivnih razloga odluči ne preuzeti ili vratiti naručenu pošiljku, dužan je preuzeti trošak dostave proizvoda, a iznos troška naručenih knjiga će mu biti vraćen na račun s kojeg je izvršena naplata (u slučaju plaćanja kreditnim ili debitnim karticama, e-bankingom ili općom uplatnicom).


Izjava o sigurnosti, prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Znanje se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca tako da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su potrebni za mogućnost dostave. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Znanja i njegovi poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Svi podaci su strogo čuvani i zaštićeni od zlouporabe.
Prilikom izrade svake narudžbe obavezni ste upisati svoje ime, e-mail adresu, dostavnu adresu. To nam omogućava da upotpunimo Vašu narudžbu i obavijestimo Vas o statusu te narudžbe.
Također tražimo Vaš telefonski broj koji nam omogućuje direktan kontakt s Vama u slučaju problema s Vašom narudžbom, te prema potrebi za provjeru narudžbe.
Kada ulazite u našu Internet trgovinu, dobivate poruku da ulazite u osigurane stranice, tj. da koristite siguran server. Program za sigurnost servera šifrira sve informacije koje unosite prije nego su poslane nama. Uz to poduzimamo sve mjere kako bi zaštitili podatke od lokalnog neovlaštenog pristupa.
Znanje može na stranicama Internet trgovine www.znanje.hr mijenjati sadržaj, uvjete, pravila i cijene bez prethodne najave, a kupac ih je dužan proučiti i složiti se s njima prije kupovine.