U skladu s odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite knjižare Znanje zatvaraju vrata na 30 dana. Knjige naručene putem webshopa redovno dostavljamo. Sve narudžbe iznad 150 kn ostvaruju BESPLATNU DOSTAVU. Plaćanje pouzećem do daljnjeg će biti onemogućeno (moguće plaćanje kreditnim ili debitnim karticama, internet bankarstvom i općom uplatnicom).

Predstavljena knjiga "Hrvatski ratnici kroz stoljeća - Oružane snage NDH"

Treći svezak knjige autora Tomislava Aralice i Višeslava Aralice "Hrvatski ratnici kroz stoljeća - Oružane snage Nezavisne Države Hrvatske i druge postrojbe na osovinskoj strani 1941.-1945." u izdanju Znanja predstavljen je večeras u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu.


O knjizi su govorili glavni urednik nakladne kuće Znanje Davor Uskoković, v.d. predsjednika Uprave Znanja Zvonimir Čimić, urednik knjige Vladimir Brnardić te autori Tomislav i Višeslav Aralica.


U knjizi su pokrivene gotovo sve teme, od strukture i borbenog puta kopnenih, pomorskih i zračnih postrojbi, preko uniformi, do vojne opreme i naoružanja.


„Posebna vrijednost ove knjige je u tome što je nastala na temelju bogatog autorovog sakupljačkog iskustva te razgovora s drugim sakupljačima, kao i činjenice da je pisana popularno-znanstvenim stilom što je rijetkost u Hrvatskoj za knjige povijesne tematike“ istaknuo je urednik knjige Vladimir Brnardić.


Tekst je popraćen s više od 300 izvornih fotografija, opširnim legendama na hrvatskom i engleskom jeziku te bilješkama i popisom literature. Kao i prethodnim dvjema knjigama iz serijala, posebno se ističu brojne ilustracije u boji Višeslava Aralice, profesora povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Ilustracije rađene u tehnici akvarela, prikazuju vojnu opremu, zrakoplove i vojnike u odorama, a nastale su prema izvornim fotografijama.


Predstvaljanje knjige okupilo je kolekcionare, povjesničare, hobiste i istinske zaljubljenike u Hrvatsku ratnu prošlost.Objavljeno: 04.01.2018, zadnja promjena: 02.03.2020  Povratak