U skladu s odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite knjižare Znanje zatvaraju vrata na 30 dana. Knjige naručene putem webshopa redovno dostavljamo. Sve narudžbe iznad 150 kn ostvaruju BESPLATNU DOSTAVU. Plaćanje pouzećem do daljnjeg će biti onemogućeno (moguće plaćanje kreditnim ili debitnim karticama, internet bankarstvom i općom uplatnicom).

NAGRADNI NATJEČAJ "Ja sam pisac"

nagradni-natjecaj-ja-sam-pisac

ORGANIZATOR

Nagradni natječaj “Ja sam pisac” priređuje i organizira Znanje d.o.o., Zagreb (OIB: 80627693538), Matka Mandića 2, 10000 Zagreb.


TRAJANJE I SVRHA PROVOĐENJA NAGRADNE IGRE

Nagradni natječaj provodi se u svrhu promocije knjige, čitanja i književnoga stvaralaštva povodom manifestacije Noć knjige 2018. Nagradni natječaj traje od 15. veljače 2018. do 25. ožujka 2018. godine, a odnosi se na sve kratke priče učenika napisane prema pravilima istaknutima u nastavku.


FOND NAGRADA KOJI UTVRĐUJE PRIREĐIVAČ

Fond nagrada sastoji se od poklon-paketa knjiga iz naklade Znanja, zahvalnice i objave pobjedničkih priča na Facebook i internetskim stranicama nakladničke kuće Znanje te na portalu za knjigu i kulturu Moderna vremena.


Nagrade za prva tri mjesta na razini svake škole – pojedinačno:

1. mjesto (autor osvaja paket od šest knjiga u tvrdom uvezu);

2. mjesto (autor osvaja paket od četiri knjige u tvrdom uvezu);

3. mjesto (autor osvaja paket od dvije knjige u tvrdom uvezu).

Utješne nagrade: Svi sudionici natječaja „Ja sam pisac“ dobit će po jednu knjigu iz popularne biblioteke “Knjiga dostupna svima”.


PRIJAVE I PRAVO SUDJELOVANJA

Pravo sudjelovanja u nagradnoj igri imaju svi učenici srednjih škola koje su se prijavile i uključile u natječaj osim članova užih obitelji organizatora. Za sudjelovanje u Natječaju škole se prijavljuju organizatoru e-mailom te šalju radove, a učenici mogu slati svoje radove i samostalno na elektroničku adresu: redakcija@znanje.hr zaključno do 25. ožujka 2018. godine u ponoć.


KAKO SUDJELOVATI U NAGRADNOM NATJEČAJU?

Sudionici trebaju napisati kratku priču unutar jedne od četiri ponuđene tematske kategorije:

- ljubavna priča  - povijesna priča

- krimi-triler priča  - fantasy ili SF priča

i do 25. ožujka 2018. poslati kratku priču na e-adresu: redakcija@znanje.hr. Povjerenstvo u sastavu: urednici nakladničke kuće Znanje, predstavnici Modernih vremena i ostali članovi među pristiglim kratkim pričama odabrat će pobjedničke priče koje se svojim elementima i kreativnošću diferenciraju među ostalima.


PROPOZICIJE NATJEČAJA ‟Ja sam pisac”:

• Kratka priča mora biti napisana na najmanje dvije i najviše četiri stranice teksta A4 formata u Wordu (font Arial 10 ili Times New Roman 12, prored 1,5).

• Tema kratke priče je slobodna unutar četiri zadane tematske kategorije.

• Struktura teksta: uvod, zaplet, vrhunac, rasplet, kraj.

• Uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu elektronske pošte, naziv škole koju autor pohađa i ime profesora mentora.

• Autor rada može biti samo jedan. Svaki učenik može sudjelovati samo s jednim radom.


PROGLAŠENJE POBJEDNIKA I PREUZIMANJE NAGRADA

Proglašenje pobjednika i preuzimanje nagrada održat će se u Noći knjige, 23. travnja 2018. godine na svečanoj dodjeli nagrada u KUC-u Travno, Božidara Magovca 17 (plato mamutice) u Zagrebu.


PUBLICITET

Sudjelovanjem u ovome nagradnom natječaju sudionici su suglasni da se, ako postanu pobjednici unutar neke od kategorija, njihovo ime, osobni podaci ili fotografija te nagrađena kratka priča mogu objaviti na web i Facebook stranici nakladničke kuće Znanje (www.znanje.hr) te na portalu za knjigu i kulturu Moderna vremena (www.mvinfo.hr).


MALOLJETNI SUDIONICI U NAGRADNOM NATJEČAJU

Maloljetnici imaju pravo sudjelovati u nagradnoj igri u skladu sa zakonom.


MOGUĆNOST PREKIDA NAGRADNOG NATJEČAJA

Nagradna igra može se prekinuti jedino u slučaju više sile.


Preuzmite pravila (.pdf)

Objavljeno: 21.02.2018, zadnja promjena: 02.03.2020  Povratak